Гочева смени Павлов и в Съюза на издателите

Гочева смени Павлов и в Съюза на издателите
Управителят на Медийна група България Холдинг Венелина Гочева е новият председател на Съюза на издателите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управителят на „Медийна група България Холдинг" Венелина Гочева е новият председател на Съюза на издателите.

След гласуване на Общото събрание на организацията тя зае мястото на Любомир Павлов, който подаде оставка от поста през август.

В началото на септември Венелина Гочева, вицепрезидент на „Медийна група България Холдинг", която издава „Труд" и „24 часа", пое от Любомир Павлов и поста управител на всички компании в групата.

Венелина Гочева, която е и председател на управителния съвет на СИБ, ще ръководи издателите 1 година, съобщи вестник „Труд".

Предложението за въвеждане на ротациионно председателство бе подкрепено от всички членове на съюза.

От въвеждането на този европейски принцип се очаква повишаване на демократичността и колегиалното начало в работата на СИБ и ангажиране на повече от членовете му със защитата и отстояването на интересите на печатните медии, отбелязват от организацията.

Щафетата на председателското място ще бъде поета след една година от Теодор Захов, изпълнителен директор на „Икономедиа" АД, издател на „Капитал" и „Капитал Дейли", решиха издателите.

Общото събрание потвърди и избора на Радомир Чолаков за изпълнителен директор на сдружението.

Повишаване на ефективността от работата на Етичната комисия на печатните медии, защитата на правата на издателите в интернет, както и подобряването на бизнес-средата за издаване на вестници и списания в България са приоритетите на новото ръководство.

#Венелина Гочева #Съюз на издателите в България #Любомир Павлов #вестник „Труд" #вестник „24 часа" #СИБ #Теодор Захов #вестник „Капитал" #вестник „Капитал Дейли" #Радомир Чолаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници