Пролетта избухва: Перфектен съботен ден

Пролетта избухва: Перфектен съботен ден
A A+ A++ A

През съботния ден времето в страната ще е предимно слънчево. Ще се затопли , като очакваните максимални температури ще са между 14-17°С. Най-високи ще са максималните в Северозападна и Югозападна България - до 18-19°С.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм и зимни спортове. Ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен, а по билата - и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около 0°.

Предстоящото затопляне ще създаде предпоставка за много висока лавинна опасност поради по-нестабилната снежна покривка. Тя е валидна за всички планини. Бъдете внимателни и не правете рискови преходи! За тези райони е издаден и червен код за висок риск от лавини.

Времето по Черноморието ще е предимно слънчево. Очакваме и повишение на максималните температури , като те ще са между 12°-14°. Привечер над крайните североизточни райони облачността от север отново ще се увеличи, но ще е предимно средна и висока и валежи не се очакват.

Времето в София – През нощта срещу събота в столицата ще се задържи предимно ясно и предимно тихо. През деня ще е слънчево и повишението на температурите ще продължи. Минималните ще са около минус 1°С, а максималните - до 16°С. 

Прогноза за ФПЧ - В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

През следващите 24 часа времето над Западните и Централни райони от Балканския полуостров ще попадат в източната периферия на обширен антициклон, разположен над Северозападна Европа. Времето ще се задържи предимно слънчево. Над Източна Европа под влиянието на преминаващо от север на юг студен атмосферен фронт, на много места ще паднат валежи от дъжд. Преди обяд в низините и около речните басейни е възможно да се образуват и мъгли. Температурите ще се повишат и на много места ще се доближат до нормалните за края март месец. 

Източник: MeteoBalkans

 

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници