Ето какво трябва да има в раницата ви за оцеляване при спешни случаи

Ето какво трябва да има в раницата ви за оцеляване при спешни случаи
A A+ A++ A

Раница за спешни случаи. Документи, медицински пособия, запалка, въже и какво още трябва да съдържа нашият комплект за бягство в случай на бедствие или при нужда от евакуация. Според Радомир Мирчев, създател на сайта urbansurvivalbg.com, по-добре да си рационално подготвен, отколкото нерационално паникьосан, предава НОВА.

Той споделя, че сайтът е направен още преди Нова година. "Идеята е да имаме неща от първа необходимост, които да са леки и да са събрани на едно място и опаковани. Те се разделят на два вида - неща за оцеляване - механизъм за пречистване на вода, храна, лекарства, термо одеало, ластичен бинт, йод, антибиотик, неща от първа необходимост и вещи, които носят удобство. Те трябва да се преценяват спрямо своят обем и тегло. А при евакуация - своите документи и валута", обясни той. И допълва, че раницата трябва да е до 4 килограма.

"Ако си с кола трябва да се предвиди гориво, както и повече багаж - гориво, вода. Ако си вкъщи и дойде бедствие, трябва да има винаги вода и храна. Запазването на самообладание е ключово", посочи Мирчев. Според него има и гривнички, изработени от въже и те са много полезни в кризисни ситуации.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници