България е втората най-стресираща държава за шофиране

България е втората най-стресираща държава за шофиране
A A+ A++ A

Лошата пътна инфраструктура е сред основните фактори за огромен брой катастрофи, но качеството на пътищата не е единственият фактор, който застрахователите от confused.com са взели предвид, когато са съставили рейтинга на най-стресиращите в света държави за шофиране. Тяхното проучване обхваща 48 държави, като основните параметри, по които е направен рейтингът, са качество на пътищата, нива на задръстване, брой камери за скорост и пътни инциденти, пише VESTI.

Обединените Арабски Емирства се нареждат на първо място в тази анти-класация, което значи, че шофьорите в ОАЕ изпитват най-голям стрес по време на шофиране. За този най-висок резултат основна вина има големият брой фатални инциденти – цели 2724 на 100 000 души население. Емирството е трето в Топ 20 по качество на пътищата, а съотношението километър – брой камери за скорост е потресаващо: на всеки километър има средно 1,45 камери, което ще рече, че е невъзможно да се движиш с висока скорост. Но за сметка на това има цели 552,5 автомобила на един километър път! Следващият най-близък параметър е 392 в Хонконг и 192 автомобила на километър в Сингапур.

И веднага след ОАЕ се нарежда България. Анализаторите са ни дали 80 точки (от 100) за стрес по време на шофиране, като изпреварваме дори Турция и Италия.

ТОП 20 на най-стресиращите за шофиране държави:

  1. Обединените арабски емирства
  2. България
  3. Турция
  4. Италия
  5. Хонг Конг
  6. Чехия
  7. Белгия
  8. Малайзия
  9. Бразилия
  10. Аржентина
  11. Канада
  12. Колумбия
  13. Филипините
  14. Полша
  15. Румъния
  16. Чили
  17. Сингапур
  18. Великобритания
  19. Нидерландия
  20. Мароко
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници