4 април - Ден без тролове в социалните мрежи

4 април - Ден без тролове в социалните мрежи
A A+ A++ A

"Предложението ни е днес да е ден без тролове. Взехме предложението от прословутата грешка 404, известна в програмирането като "липса на комуникация", няма отсрещна страна. Призоваваме коментарите под постовете, да не се създава излишен шум под предлог право на изказване. Да се спре комуникационната война". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Любомир Аламанов, комуникационен експерт.

По думите му има две големи заплахи - унищожаване на канала за комуникация в социалните мрежи. "Все повече хора се оттеглят, за да не стават жертва на просташко отношение. Въздейства се върху масовото съзнание. Натрупват се идеи, за които се смята, че са характерни за голяма част от обществото, а не е така", сподели той.

Според Даниел Киряков трябва да се направи нещо, а не да се мисли, че по-шумните, по-агресивните и вероятно по-фалшивите профили определят дневния ред на обществото и доминират и въздействат на изборите. "От нас зависи да го спрем. Всички социални мрежи са свободни, но всеки носи отговорност", посочи той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници