Мъж легна с вързани ръце пред Руския културен център - също като жертвите на клането в Буча

Мъж легна с вързани ръце пред Руския културен център - също като жертвите на клането в Буча
Снимка Десислава Симеонова
A A+ A++ A

Мъж легна с вързани ръце зад гърба си пред Руския културно-информационен център (РКИЦ) в София в знак на протест срещу многобройните убийства на мирни граждани от руската армия в украинския град Буча.

Служители на центъра са се опитали да го изгонят от стълбите пред входа и са повикали полиция. В крайна сметка на протестиращия Давид Джамбазов е издаден протокол от МВР, съобщи Свободна Европа.

Всичко започва малко след 9:30 в понеделник сутринта. Джамбазов решава да проведе протестна акция пред РКИЦ, който се намира на ул. "Шипка" в центъра на София. Повод за протеста са новините от последните дни за десетки открити тела на убити цивилни по улиците на Буча, малък град в околностите на Киев, който руските войски напуснаха в края на миналата седмица. Световните медии разпространиха снимки на лежащи мъртви мъже, чиито ръце са вързани с кърпи зад гърбовете им."Исках да покажа какво е да има тела по улицата", каза пред Свободна Европа Давид Джамбазов.

Той нарочно избира Руския културен център като място на протест, защото "всичките снимки от освободените украински градове днес се отъждествяват с руската държава и култура".

Снимките са на Десислава Симеонова, която е станала случаен свидетел на акцията. По думите ѝ служителите РКИЦ през цялото време са се опитвали да попречат на присъстващите граждани да заснемат случващото се.

 

 

#Буча

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници