9г. затвор: Извергът Тишо от Ахтопол изнасилил малолетна докато гаджето му държала жертвата

9г. затвор: Извергът Тишо от Ахтопол изнасилил малолетна докато гаджето му държала жертвата
A A+ A++ A

40-годишният Тихомир Мавродиев от Ахтопол е бруталният изнасилвач на малолетна бургазлийка, а за деянивто си вече получи присъда и лежи в зандана. 

Жестокото престъпление е извършено през май 2018 година, но за него стана ясно едва преди дни, след като рецидивистът получи 9-годишна присъда от Районния съд в Бургас, съобщава местният сайт Флагман.бг. Той е имал и помагачка – млада жена, която удряла жертвата и й запушвала устата, за да не крещи по време на сексуалния акт. 

Помагачката се казва Зана Петкова. Двамата с Тихомир са били гаджета, а с жертвата – приятелки от социалния дом, в който са израснали. Именно Зана е вкарала малолетната бургазлийка в кошмарния капан.

Във фаталния ден 19-годишната тогава Зана (сега 24) поканила приятелката си на гости в апартамент в блок 3 в бургаския „Изгрев“, собственост на Тихомир, където двамата живеели на семейни начала. Нищо неподозиращото малолетно момиче приело поканата. Първоначално двете момичета са били сами, не след дълго в жилището се появил и Тихомир, който след себе си заключил вратата. Тогава поведението на Зана коренно се променило. Изведнъж тя станала много агресивна към приятелката си, запушила й устата, започнала да я налага с шамари и юмруци, а гаджето й опрял пистолет в главата на жертвата, за да млъкне и не се съпротивлява. 

След неописуемата жестокост малолетното момиче е успяло да избяга. Действало е изключително адекватно, подавайки сигнал в полицията. В повечето случаи на изнасилване жертвите обикновено от срам не смеят да пуснат жалба срещу нападателите си. Бързата реакция на бургазлийката е помогнала на полицаите още тогава да закопчеят двамата насилници. Те нахлули в апартамента в блок 3 в „Изгрев“, където са открили Зана, а след кратко търсене са намерили и Тихомир – разглобил дивана и се скрил вътре. 

40-годишният мъж е с криминално минало. Той е от Ахтопол, където има наследствен бизнес - семейна къща за гости, в която лятото посрещат туристи. От години обаче живее в Бургас, съобщиха за Флагман.бг негови познати.

Зана получи условно наказание от три години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за срок от пет години, тъй като е с чисто съдебно минало. По информация на Флагман.бг 24-годишната жена скоро е станала майка, което също е смекчаващо вината обстоятелство. 

Тихомир и Зана трябва и да заплатят солидарно на пострадалата сумата от 15 000 лв., представляваща претърпени неимуществени вреди в резултат на извършеното престъпление, като помагачката ще трябва да добави и допълнителни 2 хиляди лева за  противозаконното лишаване на пострадалата от свобода. 

Момичето вече е навършило пълнолетие, но не е присъствало на делата, за да не се срещнат очи в очи с бруталните престъпници, преобърнали живота й. Тя е била удовлетворена от 9-годишната присъда на насилника. 

#изнасилване #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »