Тошко Йорданов зове СЕМ да помисли за предсрочно прекратяване на мандата на Кошлуков

Тошко Йорданов зове СЕМ да помисли за предсрочно прекратяване на мандата на Кошлуков
A A+ A++ A

Съветът за електронни медии да помисли дали да не бъде прекратен предсрочно мандатът на генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков поиска председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов.

Той връчи на членовете на регулатора допълнителна информация за стажа на Кошлуков като програмен директор на телевизия „Алфа“ за периода януари-юни 2017-а година:

„Случаят с евентуалното му програмно директорстване в ТВ „Алфа“ – дата на сключване е 3 януари 2017 г., а в НАП договорът е отишъл на 23.06.2017 г. Според мен е хубаво да помислите и да проверите, защото това навява на съмнение, че този договор е сключен със задна дата. Вие не сте си направили труда тогава, когато Кошлуков кандидатстваше, да проверите тези неща и да изискате другата необходима информация от „Алфа“. Ако това е така, то даже отива на документална измама. Ще ви предоставя от НАП информацията официално“.

Соня Момчилова от Съвета за електронни медии отвърна:

„Ние сме призвани да следваме Закона за радио и телевизия. Господин Кошлуков е подписал декларация, която удостоверява истинността на фактите и на документите, които ни предоставя. Разбира се, ще се запознаем с това, което сега ни беше връчено с папката. Иначе мога единствено да гадая, като Вас, какви са подбудите“.

#Тошко Йорданов #СЕМ #Емил Кошлуков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"