Бивш руски премиер: Путин е шокиран и бесен на света

Бивш руски премиер: Путин е шокиран и бесен на света
A A+ A++ A

Путин е шокиран. Той не очакваше такива реакции. Това заяви в интервю за телевизия N1 бившият руски премиер Михаил Касянов, който заемаше този пост от 2000 г. до 2004 г., а също беше и министър на финансите по времето на президента Борис Елцин.

По негови думи в момента Путин е изнервен и бесен на целия свят, защото е очаквал Западът да си затвори очите за ще една от неговите "престъпни дейности". Реакцията обаче била напълно различна и неочаквана.

Той прогнозира, че в близките месеци ще има рязко обедняване на хората в страната. "Хората, които живеят в градовете, средната класа - те ще бъдат засегнати, те ще почувстват много по-силно санкциите. Те ще бъдат лишени от много всекидневни неща", предупреди бившият руски премиер.

На въпрос дали приема определението на Михаил Ходорковски, че Владимир Путин е полудял от това, което му се случва, Касянов отбеляза, че това е "вярно от политическа гледна точка".

"Първо за самия Путин, независимо от това дали е луд. Ние не сме в състояние да го докажем по медицински път. Аз не съм лекар и не съм около него. От медицинска гледна точка не мога да кажа нищо, но мога да говоря за политическия манталитет, за политическата отговорност. Да, той действа като абсолютно политически луд човек, защото това бе напълно неочаквано. Това противоречи на XXI век. Той иска да ни върне в XIX век и да възстанови сферите на влияние, а това е нещо много лошо. Това напълно противоречи на разума на нормалните хора от XXI век", категоричен бе той и допълни, че именно по тази причина смята Путин за "политически луд човек".

Касянов припомни, че докато той самият е заемал премиерския пост, Русия е имала отлични отношения с Европейския съюз, НАТО и САЩ. Ние мечтаехме за единен пазар от Владивосток до Лисабон, но видяхте какво се случи след това, отбеляза той.

Касянов бе категоричен, че Путин и режимът му са извършили военни престъпления и трябва да понесат отговорност.

#Путин #война #Русия - Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »