Путин отмени щурма на "Азовстал"

Путин отмени щурма на "Азовстал"
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин нареди да се спре атаката срещу металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол, където са се барикадирали около 2000 украински войници и цивилни. 

Министърът на отбраната Шойгу доложи днес на Путин, че "Мариупол е освободен, а "Азовстал" с украински бойци и чуждестранни наемници е надеждно блокиран". Разговорът между двамата бе излъчен по държавните телеграфни агенции ТАСС и РИА Новости. Шойгу се появява за първи път публично от месец насам. 

"Няма нужда да слизате в катакомбите, необходимо е да блокирате индустриалната зона на "Азовстал", така че да не прелети и муха", заяви Путин. „Считам предложеното щурмуване на индустриалната зона за нецелесъобразно. Нареждам да бъде отменено“, каза Путин и поздрави Шойгу за операцията в Мариупол.

"Русия ще гарантира живота и достойнството на украинските военни, които излязат от "Азовстал", добави още Путин.

Вчера чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви, че най-късно до следобед руската войска ще превземе "Азовстал", а през последните два дни РФ и ДНР периодично обявяваха затишие, за да се предадат бойците от "Азов", които пожелаят да бъде съхранен животът им.

Източник: "Сега"

Снимка: Градски власти - Мариупол

#Мариупол #Украйна #Русия #Азовстал #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"