Прогноза за времето от НИМХ

Прогноза за времето от НИМХ
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април - слабо ще се повиши.

Днес над страната ще преобладава слънчево време, преди обяд с по-значителни увеличения на облачността над Северозападна България и на места в източните райони. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Има вероятност за градушки. Ще духа слаб северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 20° и 25°, в София около 20°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър, по най-високите части на Рила и Пирин - все още югозападен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има след обяд над южното крайбрежие, където ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от запад-северозапад, след пладне ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 24°. Температурата на морската вода е 9-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 29 мин. и залязва в 20 ч. и 20 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 50 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 49 мин. и залязва в 15 ч. и 41 мин. Фаза на луната: три дни след последна четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »