Мега финалът между ЦСКА и Левски остава на 11 май, билетите ще са скъпи

Мега финалът между ЦСКА и Левски остава на 11 май, билетите ще са скъпи
A A+ A++ A

Финалът на турнира за Купата на България остава на 11 май, от 19:00 часа и датата му няма да бъде променяна, потвърдиха за колегите от "Тема спорт" източници от професионалната футболна лига. В последните дни в медийното пространство се появиха информации, че се обсъжда възможността битката за златните медали да бъде насрочена за неработен ден и по-конкретно за 15 май, неделя. Такива бяха призивите и на различни фенски групи на двата тима, както и на неутрални любители на футбола. Твърдеше се и че полицията е настояла двубоят да започне в 17:00 часа, за да е сигурно, че ще приключи по светло, каквато е практиката в това дерби.

В крайна сметка обаче финалът остава на датата, на която бе обявено, че ще се проведе още в началото на годината и нейна евентуална промяна не е била обсъждана. Още когато станаха ясни полуфиналните двойки и се появи шанс в битката за трофея да се срещнат ЦСКА и Левски, е било уточнено с органите на реда, че при такъв развой на събитията началният час на срещата ще е 19:00. При други съперници, той щеше да е 19:30 или 20:00 часа.

"Армейците" са символичен домакин на двубоя, като това означава, че феновете им ще бъдат настанени в секторите А и Г. Тези на "сините" пък ще заемат места в секторите Б и В. През тази седмица ще бъде решено каква да бъде цената на билетите. През миналата кампания трофея си оспорваха ЦСКА и Арда, а феновете плащаха по 15 лева за място в секторите зад вратите и по 25 лева за двете централни трибуни. Възможно е обаче сега цените на талоните да бъдат завишени с оглед огромния интерес към срещата. Финалът ща бъде най-посетеният двубой през настоящата кампания, но заради мерките за сигурност и буферните зони няма да премине рекорда за български мач през този век, поставен през 2016-а на финала ЦСКА - Монтана. Тогава на "Васил Левски" присъстваха 35 500 зрители.

#Купа на България #ЦСКА #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници