Украйна очевидно вярва, че може да спечели войната

Украйна очевидно вярва, че може да спечели войната
A A+ A++ A
”Вашата съпротива вдъхнови свободния свят...Украйна очевидно вярва, че може да спечели, както и всички ние тук”. Това заяви американският министър на отбраната Лойд Остин на среща посветена на темата за сигурността и отбраната, в която участват представители на над 40 страни и която се провежда в американската база ”Рамщайн” в Германия, съобщиха световните агенции.
 

Загубите на руските въоръжени сили от началото на нашествието в Украйна на 24 февруари възлизат на около 22 100 души, съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от украинските агенции УНИАН и Укринформ. Освен това са унищожени 918 танка, 2308 бронирани машини, 416 артилерийски системи, 149 реактивни системи за залпов огън, 69 системи за противовъздушна отбрана, 184 самолета, 154 хеликоптера, 205 дрона, 1643 единици автомобилна техника, 76 цистерни, 8 плавателни съда, 31 единици специална техника и 4 тактически ракетни комплекса, добавя генералният щаб.


Руският външен министър Сергей Лавров предупреди по-рано за опасност от трета световна война, предаде ДПА. "Опасността е сериозна, тя е реална, не бива да бъде подценявана", каза Лавров в интервю за руска телевизия, споделено снощи в профила в "Телеграм" на външното министерство. На въпрос за сравнение на настоящата ситуация с Карибската криза през 1962 г., Лавров заяви, че "тогава имаше много малко правила, писани правила". Но "правилата на поведение" по думите му са били съвсем ясни - Москва е била наясно как се държи Вашингтон и Вашингтон е бил наясно как се държи Москва.

Снимка: Стоп кадър

#Лойд Остин #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"