Превозвачите излизат на протест

Превозвачите излизат на протест
A A+ A++ A

Превозвачите се вдигат на ефективен протест на 27 април от 10 часа. Той е срещу високите цени на горивата, ТОЛ системата и липсата на транспортна политика от страна на правителството.

Над 100 автобуса и 300 камиона ще бъдат позиционирани пред Министерския съвет, парламента, както и от БНБ до катедралата "Александър Невски" в София. След това превозвачите ще проведат протестно шествие. Такива акции ще има и в други градове като Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и Русе.

Исканията на сектора са премахване за период от 6 месеца на биокомпонентата, която се влага в горивата, което би довело до поевтиняването им с около 10-15 ст. за всеки български гражданин; намаление на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца, както и държавата да възстановява директно на българските превозвачи, зареждали горива в България, 50% от вече платения акциз.

От бранша отчитат, че за изпълнението на поставените от тях искания ще е необходимо време и дават срок на кабинета до 18 май. Ако това не се случи, те заплашват с национален протест и затваряне на магистрали и контролно-пропускателни пунктове.  

 

Източник:БГНЕС
 

#протест #превозвачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"