20 часа път: Премиерът лети с военнотранспортен самолет, хваща нощен влак за Киев

20 часа път: Премиерът лети с военнотранспортен самолет, хваща нощен влак за Киев
A A+ A++ A

За първи път действащ български премиер в най-новата история на България ще се вози в нощен влак.

Пътуването за Киев ще започне утре в късния следобед, след редовното правителствено заседание. 

Полско летище "Жешов-Яшонка" утре ще приеме последния си полет за деня в 18,33 ч местно време (19,33 ч българско). Това ще е военнотранспортен самолет "Спартан" на българските Военновъздушни сили, сочат данните на "Флайт радар".

Не е ясно защо премиерът е предпочел военния самолет, който е доста по-бавен и с по-неудобни седалки от правителствения ербъс (но за сметка на това харчещ също толкова солидно керосин) - вероятно за да свикне към неудобствата на цялото пътуване. Самолетът има модули за пътници и там могат да се монтират спокойно седалки за поне 16 души, които обаче не се накланят назад, нито са широки като ВИП салона на правителствения ербъс. Тъй като кабината на самолета не е шумоизолирана, на пасажерите се предлагат слушалки.

Часът на излитане от София съгласно полетния план е в 17 ч.

След кацане, където ще бъде посрещнат от българския посланик във Варшава Маргарита Ганева, премиерът ще има време да вечеря, след което да премине с коли в Украйна и да се качи на нощен влак за Киев. 

Не е ясно дали домакините ще предоставят специален влак или отделен вагон за българската делегация.

Към момента само един от трите нощни влака по маршрута Лвов - Киев разполага със спални вагони, като единият от тях е почти целият резервиран (пет от девет купета), което е странно предвид малкото пътуващи в посока украинската столица.

Цената за близо 8-часовото пътуване по разписание в спален вагон (обикновено влаковете закъсняват) е еквивалентът на 32 български лева. 

Вероятно ще бъдат взети допълнителни мерки за сигурност по време на пътуването на българския премиер. 
 
Източник и снимки: ClubZ

#Кирил Петков #делегация #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »