Руски опозиционер: Режимът на Путин е дълбоко враждебен към България

Руски опозиционер: Режимът на Путин е дълбоко враждебен към България
A A+ A++ A

Путин се държи по-лошо от окупатор. Той разрушава украински градове, мостове, болници. Той унищожава Украйна така, че тя да не се надигне от руините." Това каза пред БНР руският опозиционен политик в изгнание Генадий Гудков.

Ако Путин успее да отреже морския достъп на Украйна, той ще обяви това за победа, категоричен е Гудков.

Международната общност и Украйна обаче няма да допуснат прокарването на коридор към Приднестровието, допълни той.

Конвенционалната война ще се изчерпи до средата на лятото, прогнозира руският политик.

"Но на Путин му остава ядреният шантаж. Дори вече е разпоредена подготовка за отваряне на бомбоубежища за цивилното население," каза Гудков.

За да спре войната, е необходима консолидираната помощ на Запада, заяви Генадий Гудков. "И България може да изиграе своята важна роля."

Путин може да бъде спрян единствено силово, с военно поражение в Украйна, подчерта той.

Гудков обясни, че режимът на Путин е дълбоко враждебен към България, а руският народ е дружелюбен. "Но между Путин и руския народ има огромна пропаст."

От 2004 година Путин унищожава демокрацията в Русия. През 2011 година изборните резултати бяха напълно фалшифицирани и практически се получи окупиране на властта. До 2019 г. в страната действаше т.нар. суверенна демокрация – имитация на демократични свободи, фиктивни избори и медии, парламент, който е имитация. От 2019 г. Путин се придържа към силово удържане на властта към диктатура, направи ретроспекция Генадий Гудков. Запитан има ли опозиционен потенциал в Русия, той посочи: "Днес опозицията в Русия е разгромена. Стотици хора са в затвора по фалшиви обвинения, десетки са убити."

След 2019 година властта премина изцяло в ръцете на силовия блок и в Кремъл остана само кулата на т.нар. силовики, изтъкна Генадий Гудков. "В обкръжението на Путин няма хора, които биха се осмелили да изкажат различно от неговото мнение."

Елитите на Путин, свързани с финансовите въпроси, в момента са отстранени от вземането на решения, те не могат да влияят на курса на Кремъл, коментира Гудков.

"Путин еднолично взема всякакви решения. Той превърна газа и нефта в политическо оръжие", каза Гудков, според когото със спирането на газа за България руският президент си отмъщава.


#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"