Зеленски: Украйна няма да влезе в замразен конфликт

Зеленски: Украйна няма да влезе в замразен конфликт
A A+ A++ A

Украинският президент Володимир Зеленски се изказва за евентуален замразен конфликт в Украйна, като заяви, че страната му няма да влезе в "подобно дипломатическо блато", предаде агенция УНИАН.

"Ние няма да влезем в замразен конфликт. Дойдох в президентството, когато бяха Минск-1, Минск-2, бяха представени съответните документи, така че мога да кажа, че това не бяха сериозни документи. Имаше споразумения на хартия, това беше замразен конфликт. Аз съм против, определено няма да имаме такъв документ", каза Зеленски на организирана от в. "Уолстрийт джърнъл" среща на лидери от бизнеса и политиката.

По думите му Украйна не е нарушила Минските споразумения и не се е оттеглила от преговорния процес.

"Ние сега не сме се оттегляли от Минск, руският лидер се оттегли на 24 февруари, каза го публично, и започнаха "военна операция", въпреки че разбираме, че това е война, пълномащабно нахлуване. Затова те се оттеглиха, а Украйна определено няма повече да влезе в подобно дипломатическо блато", заяви той.

УНИАН напомня, че Зеленски е отправил две искания към Русия: да се върне към границите отпреди 24 февруари и да върне на Украйна незаконно окупирания Крим.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »