Кирил Петков: Липсата на кворум днес рискува 2,6 млрд. лв. за България

Кирил Петков: Липсата на кворум днес рискува 2,6 млрд. лв. за България
A A+ A++ A
Както забелязахте, тази сутрин нямаше кворум в българския парламент. Какво означава това? Означава, че днес не беше приет Законът за управление на европейските средства. С този акт ние днес рискувахме 2,6 млрд. лева, за които трябва само този закон да бъде приет. Това са първите пари от плана за възстановяване и устойчивост, които ще влязат в икономиката. Срокът е 30 юни.
 

Това обяви министър-председателят Кирил Петков в началото да днешното правителствено заседание.

 

„Днес всеки един депутат, който не присъстваше в НС, беше част от причината да имаме риск върху такава голяма сума за българската икономика. Едновременно с това бяха провалени промените в Закона за Висшето образование. Заради днешната неспособност парламентът за вземе това решение, съвместното обучение между различните университети не може да се случи“, посочи той.

 

Едновременно с това, въпреки че беше свален Никола Минчев и знаем как реагира цяла България на това безпринципно сваляне, новото мнозинство, което се очертава около ГЕРБ, ДПС, останалите депутати от „Има такъв народ“ и „Възраждане“, не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание. Това ли са принципните подове, които тези партии заемат? Как ще обяснят на своите избиратели, че дори още първият ден, когато те имаха възможност да направят нещо заедно, подложиха под риск над 2,5 млрд., прогресът на образованието беше спрян и дори не можаха да излъчат председател?“, попита Кирил Петков.

 

„Нас като правителство тази посока ни ужасява“, завърши премиерът.

 

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници