Разбиха мрежа за проституция с непълнолетни

Разбиха мрежа за проституция с непълнолетни
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Трима мъже и една жена са били задържани по подозрения, че са организирали трафик на момичета на възраст между 15 и 25 години с цел проституция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сред задържаните е организаторът на групата, с инициали В. Д., за когото е известно, че е на 50 години и е от Бургас.

По първоначална информация за тартора на групата работели 41-годишен мъж и семейство от Сливен – Д. Ж. на 31 години и 24-годишната В. Ж.

В хода на разследването от ГДБОП установили, че 41-годишният мъж и сливенчанинът превозвали и охранявали компаньонките, а жената подбирала и склонява момичетата.

Младите момичета били подбирани от различни градове, като били наясно с бъдещите си задължения; те постъпвали на „работа“ с уговорката заработеното от тях да се дели наполовина.

Момичетата отсядали на квартира в Бургас и работели само през деня, затова и родителите им не подозирали за специалните занимания.

На по-късен етап обаче получаваните от работата проценти се променяли, за да достигнат до 70% за сутеньора и 30% за компаньонките.

До момента пред съдия са разпитани 18 свидетелки, сред които пет непълнолетни.

По техни сведения „работели“ в импровизирани клубове в централната част на Бургас, а през летния сезон били настанявани в квартири и упражнявали дейността си и в къмпинг край Созопол.

За час стандартна услуга тарифата им била 100 лева, но в цената не влизали транспортните разходи и наемът за предоставеното помещение.

За половин час „нежна компания“ тарифата падала на 60 лв., а „промопакетът“ за сезона бил 400 лв. за шест часа.

Някои от тях употребявали марихуана, за да бъдат по-отстъпчиви пред желанията на клиентите.

При проведените от антимафиотите претърсвания на жилищата, ползвани от четиримата задържани, са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации с материали с порнографско съдържание, визитки на момичета на повикване, сексуални артикули и наркотични вещества.

Разследването по случая продължава.

#Бургас #момичета #непълнолетни #тарифа #мрежа #компаньонки #ГДБОП #антимафиоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »