Прокуратурата повдигна три обвинения на Георги Семерджиев

Прокуратурата повдигна три обвинения на Георги Семерджиев
A A+ A++ A

Срещу Георги Семерджиев, който прегази две млади жени в центъра на София, са повдигнати три обвинения. Това обявиха в събота на специален брифинг от Софийска градска прокуратура. Едното е за причинената смърт на двете момичета, другото е за шофиране след употреба на наркотици, а третото - за използване на фалшива шофьорска книжка.

Оказва се обаче, че обвинението за управляването на автомобил с дрога в кръвта е за стар случай - от 10 юни т.г. При този случай той бе хванат в Студентски град и бе тестван положителен. После се оказа, че е успял да избяга от полицаите, защото им казал, че отива да взема нещо от колата и изчезнал от погледа им. В момента се проверява как точно е избягал от служителите на МВР.

За сегашното престъпление все още не е ясно дали има употреба ва наркотици, обясниха прокурорите. По техни думи все още се чакали резултатите от кръвната му проба. Наркотиците остават по-дълго в кръвта, така че няма проблем със закъснението, което е по вина на обвиняемия, който отказваше проба и тя му бе взета принудително, казаха представителите на държавното обвинение.

В същото време Софийският градски съд ще решава да остави ли за постоянно в ареста Георги Семерджиев, причинил във вторник вечерта смъртта на две млади жени в центъра на столицата.  Мъжът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, съобщи БНР. 

Обвинението е по текст от глава "Престъпление срещу транспорта" в НК, според който, когато деянието е извършено в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, или от него е настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице, или деецът е избягал от местопроизшествието или е управлявал, без да има необходимата правоспособност, наказанието е затвор от пет до двадесет години.

При причинената от Георги Семерджиев катастрофа загинаха две млади жени,  а той се укрива с часове.  Дали към обвинението ще се добави и употреба на дрога и алкохол ще зависи от назначените експертизи. Както и каква е била скоростта, която, според очевидци, била в пъти над разрешената.

Разследващите активно издирват свидетели, включително и за други пътни нарушения на Семерджиев. 

Проверява се и дали служители на МВР не са покровителствали 35-годишния мъж, както и дали не са укривали от прокуратурата данни за извършени от него нарушения или престъпления.

 

 

 

#прокуратура #Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »