Радостин Василев: Дилемата е „държавата или мафията“

Радостин Василев: Дилемата е „държавата или мафията“
A A+ A++ A
Спортният министър в оставка Радостин Василев излезе с широк пост във ”Фейсбук” по повод политическата криза у нас. ”Днес повече от всякога дилемата е „държавата или мафията“. През последните няколко дни ставаме свидетели на върховна форма на наглост от страна на хората, които свалиха председател на НС и работещо правителство, за отмъщение и реваншизъм, а сега обикалят телевизионните студия и говорят за диалогичност, след като техният лидер „сложи край на тази агония“.
 

И полуразплакано предлагат бившия председател за премиер. Всичко това стана факт, вследствие на нереализирани корупционни мераци в едно министерство, силно притеснение заради предложение да бъде приет един закон за КПКОНПИ и след като държавата си върна контрола над вноса на храни на границата. Но когато видяха, че две различни социологии категорично показват, че остават зад борда, рязко смениха тона и посоката. Сега ключовата дума за тях е оцеляване.


От няколко дни лицата, които хвърлиха държавата в хаос и безвремие, всячески се опитват да убедят хората, че не е време за избори. Политическите хамелеони зоват за диалогичност и загърбване на емоциите. Нереализирани службогонци, които обвиниха коалиционните си партньори в какво ли не преди месец, сега искат пак да са част от същата коалиция. Това е меко казано подигравка с българския народ", пише спортният министър в оставка.

"Играта за бизнес проекта свърши. Време е за избори! Хората ще подкрепят усилията за промяна и ще дадат оценка на политическите терористи", заяви той по адрес на бившата си партия "Има такъв народ".

"В момента няма леви, няма десни, няма центристи, либерали или консерватори. Има граждани и мафия. Това е разделителната линия. Трябва да се направи огромна, много широка коалиция, движение на граждани, партийни лидери и авторитети, което да не позволи на политическата клептокрация да се завърне в най-мракобесния й вид. Това не бива да се допуска.


Политическата дестабилизация на страната няма да бъде преодоляна докато няма обединение на всички честни и почтени хора в България. Задачата е проста и ясна: Настъпи времето, новите поколения да поемат решително отговорността за спасението на България! Битката ще бъде ужасно трудна, може да стане и зловеща. Трябва да имаме сърце и смелост за тази работа. Със страх няма да стане....", пише още Василев.

 


.

 

#Радостин Василев #държавата #Мафията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"