Ще има два референдума, закани се Мая Манолова

Ще има два референдума, закани се Мая Манолова
Манолова предупреди управляващите, че ще получат голям шамар както на референдума, така и на изборите, ако сменят въпроса за референдума. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ще има два референдума за ядрената енергетика – с въпроса на ГЕРБ и с този на БСП, заяви депутатът от БСП Мая Манолова.

Манолова предупреди управляващите, че ще получат голям шамар както на референдума, така и на изборите, ако сменят въпроса по общонародното допитване, предадоха БНТ и „Дневник“.

„Считаме, че въпросът за референдума, както е поставен от БСП, е незаконосъобразен“, коментира пък депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров, информираха ТВ7 и „Дневник“.

Лазаров попита как БСП иска от българския народ да се произнася по един въпрос, при положение че има тайни споразумения.

Янаки Стоилов от БСП заяви, че ще става „все по-горещо“ не само заради енергийната тема, а заради опитите да бъде извадено жилото от този референдум.

„ГЕРБ се опитват да подменят инициативата на 760 000 български граждани. Това го правят 76 души със своите подписи, с внесеното решение“, добави той.

В четвъртък следобед пък започва първото заседание на Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене“ от 2002 г. до края на месец март 2012 г.

#БСП #ГЕРБ #Мая Манолова #референдум #избори #Янаки Стоилов #Димитър Лазаров #депутат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници