Още за възможностите на таблетите Surface

Още за възможностите на таблетите Surface
A A+ A++ A

С наближаването на старта на продажбите на таблетите от серията Surface Microsoft започна да вдига завесата и над последните все още неизяснени въпроси около новите устройства. Естествено, по-любопитното е какви ще са възможностите на ARM базираната версия Surface RT, защото тази с процесори на Intel използва настолната версия на Windows 8 и ще се продава едва след около 3 месеца. Ето какво разкриха представители на Microsoft по време на сесия с въпроси от потребители в сайта Reddit:

- Surface ще поддържа контролерите на Xbox 360 през USB за игра.
- USB портът ще поддържа почти всички възможни устройства. Това означава, че ще можете да зареждате вашия телефон от таблета, а също така няма да има никакъв проблем да свържете цифров фотоапарат за прехвърляне на снимки.
- Таблетите няма да имат NFC. Причината за това е чисто техническа и доста прозаична - металният заден панел пречи на работата на антената.
- Устройствата с 32 гигабайта вградена памет ще предлагат на потребителите около 20 гигабайта свободно пространство за приложения. SD картите ще са изцяло за медийни файлове като филми, музика и снимки.
- SD картите ще могат да се сменят без нужда от рестартиране на устройството.
- Защо няма да има USB 3.0? Причината за това е, че по време на разработката на устройствата дънните платки за ARM процесори са били базирани на USB 2.0.
- Защо няма да има поддръжка на 3G/4G мобилни мрежи? Причината отново е прозаична. Microsoft са разгледали внимателно актуалните данни за продадените таблети. 2/3 от всички таблети в употреба са само с WiFi. От останалата 1/3 само в половината устройства някога е била слагана SIM карта.

http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/11kyja/iam_panos_panay_gm_of_microsoft_surface_amaa_ask/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници