Цветанов: Референдумът ще докаже, че АЕЦ „Белене“ е безсмислен проект

Цветанов: Референдумът ще докаже, че АЕЦ „Белене“ е безсмислен проект
Референдумът ще докаже, че проектът АЕЦ „Белене“ е безсмислен, заяви в Русе вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Референдумът ще докаже, че проектът АЕЦ „Белене“ е безсмислен, заяви в Русе вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според него бившият премиер Сергей Станишев не би пропуснал да реализира такъв проект по време на мандата на Тройната коалиция, ако той е бил „толкова прекрасен, толкова разумен, толкова в интерес на България, толкова в интерес на обществото“, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„Имаха пълната възможност в четиригодишния мандат, за цялото управление, имаха изпълнителната власт, имаха законодателната власт, имаха и президентската власт. Всичките бяха с такава нагласа, но реално те знаеха какви са подводните камъни и знаеха какви са реалните проблеми. И Станишев затова не подписа“, заяви още Цветан Цветанов.

По думите му обаче в опозиция всичко било позволено заради възможността за големи обещания.

„Още повече ще се засилва популизмът сред малките партии, които никога няма да могат да влязат в управлението и знаят, че това, което говорят, няма как да се реализира, ако влязат в едно бъдещо управление“, обясни вицепремиерът.

В Русе той представи като приоритет на кабинета „Борисов“ ремонтирането на пътя до Шумен, който ще подобри възможностите за по-бързо и безпроблемно придвижване на румънските туристи към българските черноморски курорти.

„Нека да мислим какво можем да създадем като предпоставка и среда за развитието на бизнеса и за повече възможности за страната“, завърши Цветан Цветанов.

#референдум #Румъния #Шумен #Русе #президент на ПЕС #председател на БСП #Сергей Станишев #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #АЕЦ „Белене“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници