10 емблематични роли на Робин Уилямс

10 емблематични роли на Робин Уилямс
Веселина Стефанова
A A+ A++ A

Робин Уилямс ще остане в сърцата на милиони фенове по света не само заради неповторимия си талант, но и заради майсторството, което влагаше във всяка роля.

Знаем, че той става известен след участието си в телевизионната поредица „Морк и Минди“ и с участието си в редица популярни филми през 1980-те. Носител е на Оскар за най-добра мъжка второстепенна роля за филма „Добрият Уил Хънтинг“ (Good Will Hunting, 1997), както и на 3 "Златни глобуса" и 3 "Грами".

Освен всичко друго, той е на 13-то място в списъка на „100 най-големи комици за всички времена“, а през 2009 година е включен в Дисни залата на славата като легенда на "Дисни".

Уилямс в продължение на дълги години се бори със зависимостта си от наркотиците и с депресията, които обаче накрая го повалиха. Въпреки тъжната новина, всички знаем какво оставя Робин зад себе си. Той е икона в американското кино и един от най-светлите представители в комедийния жанр.

Зад себе си има над 100 роли, сред които във филмите "Добрият Уил Хънтинг", "Аладин", "Добро утро, Виетнам", "Флабър", "Обществото на мъртвите поети", "Джуманджи", "Огъст Ръш", "Мисис Даутфайър", "Хук" и още много, много други.

Няма как да забравим и stand-up комедията му, с която той започва кариерата си и продължава да ни разсмива и до днес.

Затова ви представяме една малка част от филмите, с които ще запомним тази легенда на американското кино.

 

Галерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Тема в снимки
Последно от Тема в снимки

Всички новини от Тема в снимки »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници