Skype за Windows 8 идва на 26 октомври

Skype за Windows 8 идва на 26 октомври
A A+ A++ A

От известно време онлайн може да се намери предварителна версия на Skype, която е оптимизирана за Windows 8 и предлага Metro интерфейс, но досега приложението не беше официално достъпно за потребителите. Оказа се, че компанията очаква търговската премиера на платформата на 26 октомври, за да пусне за изтегляне новата версия. Тогава тя ще се появи в Windows Store, а освен това ще бъде предварително инсталирана в 12 от новите компютри с Windows 8, които ще се появят на пазара тогава. Потребителите на таблета Surface няма да го открият в устройството, но ще могат да го изтеглят безплатно от магазина за софтуер.

Skype за Windows 8 е променен изцяло, твърди Дерек Снайдър, който ръководи мобилния маркетинг в Skype. Нова е и архитектурата му и приложението ще замени досегашния модел на работа peer-to-peer (P2P) с хибриден, който разчита на инфраструктурата на Windows Messenger, и размененото съдържание като снимки, видео и т.н. вече ще се пази в Windows Azure. В дългосрочен план Skype най-вероятно ще замени Windows Messenger, но засега не е ясно кога ще се случи това.

По отношение на потребителския интерфейс вече се използва Metro вид и се поддържат всички възможности на Windows 8 като опция за работа на приложението в режим на разделен екран, добавена е интеграция с Bing за търсене на съдържание и се поддържа работа във фонов режим с намалена консумация на енергия.

http://blogs.skype.com/en/2012/10/skype_for_windows8.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници