Банско – най-евтиният зимен курорт за британците

Банско – най-евтиният зимен курорт за британците
Едноседмична ски ваканция, включваща наемане на ски учител и уроци, ще излезе на жителите на Острова 252 паунда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският ски курорт Банско ще бъде най-евтин в Европа за британците през предстоящия зимен сезон, съобщава сайтът Cheapflights.co.uk.

Едноседмична ски ваканция, включваща наемане на ски учител и уроци, ще излезе на жителите на Острова 252 паунда, посочва изданието, цитирано от БГНЕС.

Търсенето на ски ваканции от британците бавно намалява в последните години, тъй като високите цени за една седмица каране по склоновете на планините отблъскват туристите.

Високият курс на паунда в Европа обаче ще направи зимната ваканция по-евтина тази година.

Данните показват, че британците, които изберат да прекарат ски ваканцията си в страни от еврозоната, ще получат с 6.6% повече за парите си, докато тези, които се насочат към България, ще имат увеличение със 7.5% на сумата в български лева, която могат да получат, спрямо същия период на миналата година.

Най-скъпият зимен курорт в Европа ще бъде Нендаз в Швейцария, където ваканцията ще струва средно 476 паунда.

Курортът Кранска гора в Словения предлага най-доброто качество в страните от еврозоната, следван от Елмау в Австрия и Ливино в Италия.

#Банско #Европа #България #Острова #ски #курорт #Великобритания #еврозона #Швейцария #Кранска гора #Словения #Елмау #Австрия #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници