Данъчният Барашки, обвинен в корупция, остава в ареста

Данъчният Барашки, обвинен в корупция, остава в ареста
Георги Барашки е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Пловдивският окръжен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража" на 43-годишния данъчен служител Георги Барашки, съобщиха от пресцентъра на съда.

Барашки е обвинен в това, че на 05.10.2012 г. в гр. Пловдив е приел дар – сумата от 10 000 лв., който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице при Националната агенция по приходите във връзка със службата му – престъпление по чл. 304б ал.1 от НК.

Парите му били дадени от бизнесмена Румен Досев. Служителят на НАП е трябвало да упражни влияние върху свой колега и той да намали ревизионния акт на фирмата на Досев с близо 60 000 лева, допълва БГНЕС.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение.

Георги Барашки е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени, предвид изключително високата тежест на деянието, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпления, както и да се укрие.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

#НАП #подкуп #Пловдивският окръжен съд #Пловдив #Националната агенция по приходите #Пловдивския апелативен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници