Разследват шеф на „Напоителни системи“ за блудство

Разследват шеф на „Напоителни системи“ за блудство
Снимка: pa1.bg, архив
A A+ A++ A

Обвинения за блудствени действия и опит за изнасилване са били повдигнати срещу управителя на „Напоителни системи“ в Пазарджик Ангел Даскалов.

Сигнал срещу него преди няколко седмици са подали четири служителки в „Напоителни системи“, заяви говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Първо е получен сигнал от една от служителките, а след като е започнало разследване, още три жени са се престрашили и са дали показания.

При три от служителките има блудствени действия, а при четвъртата - опит за изнасилване. Това се е случило от края на 2010 г. допреди няколко месеца.

На Даскалов е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева.

По случая работят служители на сектор „Криминална полиция“ и Районно управление „Полиция“ – Пазарджик, а разследването е под наблюдението на Районната прокуратура, която вероятно ще поиска поиска временно отстраняване на Даскалов от работа.

През февруари председателят на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ Георги Харизанов беше отстранен от длъжност, защото срещу него бе повдигнато обвинение за кражба в особено големи размери.

Впоследствие се оказа, че той няма и висше образование, но има присъда за изнудване и две висящи дела.

Тогава БСП поиска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради съмнения за „ликвидация на „Напоителни системи“.

#разследване #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #БСП #Георги Харизанов #прокуратура #жени #Ангел Даскалов #изнасилване #блудство #Пазарджик #„Напоителни системи“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »