Нинова избесня: Да дойдат да ме арестуват, аз доброволно няма да ходя в прокуратурата

Нинова избесня: Да дойдат да ме арестуват, аз доброволно няма да ходя в прокуратурата
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде извънреден брифинг. На него тя видимо бе ядосана от действия на прокуратурата, която по думите й взима страна и е част от вътрешния преврат, който се опитват да й направят в БСП.

Припомняме, че Кирил Добрев е сезирал прокуратурата за действия и думи на лидерите на Столетницата, които се чуват в таен запис по време на заседание на партията.

"Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата на България е бухалка за неудобните. Това е частна прокуратура на задкулисието. Безпрецедентно прокуратурата ще решава проблемите в БСП", заяви Корнелия Нинова.

Тя се оплака, че е получила призовка да се яви на разпит във връзка с прокурорска преписка, започнала след жалба на Кирил Добрев, който първо беше изключен от Националния съвет на БСП, а след това съдът го възстанови. От Нинова се иска и да предостави запис и заверени копия на стенограмата и протокол от проведеното заседание на Националния съвет на партията на 28 август, но пред медиите тя заяви категорично, че няма намерение нито да даде копията, нито да се яви на разпит.

"Като са толкова отворени - нека да дойдат и да ни арестуват насила, защото ние доброволно нма да се явим на разпит. Нито аз, нито колегите, които са призовани.", категорична бе Нинова, за която оставката в момента не е на дневен ред, макар БСП да е чак на пето място след вота в неделя.

ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ:

#Корнелия Нинова #Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"