Фонд „Земеделие“ пусна график за плащанията до края на годината

Фонд „Земеделие“ пусна график за плащанията до края на годината
ДФЗ
A A+ A++ A

От Държавен фонд "Земеделие" публикуваха графика за предстоящите плащания към земеделските стопани до края на годината. От януари до момента фермерите са получили над 215 милиона лева по Програмата за селските райони, а отделно от Фонда са им изплатили 1 милиард и 903 милиона лева по директните плащания.

Първото плащане към фермерите ще бъде направено по преходната национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството. Стопаните ще получат първи транш по схемата от 1 до 10 ноември, поясняват от БНР.

Субсидиите по схемата за преходна национална помощ за говеда и биволи, необвързана с производството), ще бъдат наредени в периода от 10 до 20 ноември, като целта е целият бюджет по схемата да бъде изплатен още при първия транш.

Преводите по 8-те отделни схеми в сектор "Животновъдство" ще се извършат поетапно – до 20 декември. От 10 и 20 декември ще бъде разплатена и помощта с най-голям бюджет – по Схемата за единно плащане на площ.

Експертите заявяват готовност да изплатят и финансовата подкрепа по мярката "Плащания по Натура 2000 и Рамковата директива за водите" преди Нова година – от 20 до 30 декември.

От Фонд "Земеделие" все пак напомнят, че индикативният график е указателен, а не задължителен, и има за цел да ориентира предварително земеделските стопани за предстоящите плащания към тях.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »