Стоичков и Меси заедно в Мача на мира в памет на Марадона

Стоичков и Меси заедно в Мача на мира в памет на Марадона
Фейсбук/Христо Стоичков
A A+ A++ A

Българската футболна легенда Христо Стоичков потвърди участието си в Мача на мира, който ще се играе в Рим на 14 ноември и ще бъде в памет на Диего Армандо Марадона.

Стоичков ще играе в Отбора на света, редом до футболисти като Лионел Меси, Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Клаудио Каниджа, Луис Суарес и Чиро Ферара, а треньор на тима ще бъде Жозе Моуриньо, съобщава БТА.

Вчера бе отдадена почит на най-известната десетка в историята на футбола Марадона, като в негова чест имаше десет видео обръщения, сред които на дъщерите на аржентинския футболист Далма и Джанина, на сина му Диего Джуниър, на Лионел Меси, Джанлуиджи Буфон, Иван Ракитич, Роналдиньо, Жозе Моуриньо, Анхел Ди Мария, Дани Алвеш, Пепе Рейна, Луис Суарес и Макси Родригес.

Футболната икона Марадона почина на 25 ноември 2020 година в следствие на сърдечна недостатъчност, като срещата ще отбележи и две години от кончината му.

Това е третото издание на Мача на мира, който се провежда под патронажа на папа Франциск. На първия мач, който бе през 2016 година, Марадона бе капитан на Отбора на света.

Билетите за мача на Олимпийския стадион в Рим ще струват между 5 и 15 евро, като всички приходи ще бъдат предоставени на Движението "Сколас", което има мисията да въведе повече технологии, изкуство и спорт, за да помогне на образованието и интеграцията на всички общности.

#Христо Стоичков #Диего Марадона #Лионел Меси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »