5 трика да пестим пари при пазаруване

5 трика да пестим пари при пазаруване
A A+ A++ A

Ако бъдем внимателни при покупките си, можем да купуваме изгодно необходимите неща

С нарастващата инфлация, основна тема за всяко домакинство, а и за всеки човек е как да спести и да се предпази от излишни харчове.

Затова businessnovinite.bg предлагат няколко съвета как да оптимизирате разходите за храна и напитки.

1. Ако пиете кафе сутрин на път за работа или в работата, помислете от къде го купувате. За предпочитане е да го купувате от малки магазинчета, а не от скъпи вериги и ресторанти. Така може да спестите около 1 лев на кафе.

2. Направете онлайн проверка на цените в различни супермаркети. След това направете списък с необходимите продукти и ги купете там, където са най-евтини. Може да пазарувате и онлайн. Имайте предвид, че често онлайн магазините предлагат по- ниски цени. Това се дължи на факта, че те не плащат наем, или заплати на продавач-консултанти. Има и вариант, в който дадена марка притежава и физически и онлайн магазини и предлага отстъпки при пазаруване онлайн.

3. Възползвайте се от промоции. Хранителните магазини предлагат седмични и уикенд промоции. Предлагат се стоки и продукти с определен процент намаление. Може да попаднете на промоция, с която да закупите 2 продукта на цената на един, или да закупите два продукта и да вземете трети безплатно. Вариантите, които се предлагат са различни стига да ги следите и да се възползвате от тях.

Освен това закупуването на собствени марки на магазините може да бъде много по-евтино, отколкото, марки на производители, като разликата в качеството между тях може да е незначителна. Това може да доведе до значителни икономии.

4. Посещението на ресторант е вероятно да се окаже в тежест на портфейла ви. Преценете ресторанта, който искате да посетите дали отговаря на вашите възможности. Дали за сумата, която сте склонни да отделите ще получите това, което очаквате. Възползвайте се от обедните менюта или щастливите часове (“happy hour"), които предлагат някои ресторанти.

5. Някои от супермаркетите, ресторантите и кафенета осигуряват карти с отстъпки за потребителите си. Издаването на такива карти обикновено е безплатно, но се запознайте с условията за ползване, за да може да извлечете максимална полза. Следете кога и какви отстъпки се предлагат с тях и се възползвайте да си купите това, което сте си набелязали на по-ниска и изгодна цена.

#пазар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"