Прописаха! Чалга певци разкриват в книги мутри и любовници

Прописаха! Чалга певци разкриват в книги мутри и любовници
A A+ A++ A

Популярният от миналото певец Илиян Михов-Баровеца разкри, че планира да напише книга. В нея изпълнителят има желание да разкрие тайни от мутренските времена.

Голяма част от кариерата му на изпълнител преминала именно в едни от най-бурните години и той мислел, че сега е дошло времето да ги разкаже. Всички случки от онова време били толкова колоритни и толкова много, че щели да напълнят не една книга. До днес си спомня, че по време на участията му често летели куршуми и имало сбивания.

Усмивка

Още една звезда от времето на мутрите представи своята история в книга. Примата на фолка Глория също издаде автобиография, а името й е “До последната усмивка”. В творбата си тя разказва откровено за битките и за нелекия път, които я е превърнал в икона на фолкмузиката у нас. Звездата винаги е пазела в тайна личния си живот, но в книгата си тя за първи път открехва вратата към теми, които преди това не е коментирала и е докрай откровена с читателите си.

Свободен

“Свободен” - така се казва автобиографичната книга на рапъра 100 кила. “Книгата е биографична, но имайки предвид от Аспарухово до Рик Рос колко път съм минал, тя граничи и с фантастиката”, казва при представянето й рапърът. Желанието му е, ако може чрез историите си да вдъхнови и даде кураж на младите хора като него, за да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват. Името на книгата му е символично заради стремежа му към най-великата ценност - свободата.

Пътят нагоре

На своите фенове посвещава автобиографията си Криско. Тя носи името “Пътят нагоре”. В нея той решава да разкаже истинските истории от живота си. Макар да описва пътя си от Априлската гимназия до един от най-популярните съвременни хип-хоп артисти в България – той казва за книгата си, че не е точно биография, защото в нея освен много лични неща има и такива, които биха били полезни на всеки, който иска да успее в музикалния бизнес у нас. Основната му цел е, разказвайки живота си, да накара повече млади хора да четат.

Отначало

“Да започнем отначало” се казва произведението на Орлин Горанов. Това е автобиографична книга за певеца. В 232 страници той е описал много от преживяванията си, подкрепени от 180 снимки, но и много изводи за живота. Автобиографията му носи името на една от най-популярните песни на певеца. "Разбрах, че човек не трябва да се взема на сериозно, защото е преходно явление на тази земя. Не е лесно, но има лековито хапче – смехът, шегата. Много помагат позитивните хора и приятелите. С тях се чувстваш истински жив и достатъчно силен да продължиш напред по пътя. А и музиката го прави по-лесен, по-хубав", казва Орлин.

От любов

Веселин Маринов също издаде своя автобиография. Като книга за мечтите и тяхното сбъдване описва произведението си Маринов. Нарича го “От любов”. Разказва за безгрижното детство в Полски Тръмбеш, където се ражда любовта му към поезията и рок музиката, за казармата, където вече пее песните на любимите му световни групи, студентските години и поканата да стане част от група „Импулс”, до решението да поеме по собствен път в Германия, която завинаги променя живота му. “Нарекох тази книга „От любов“, защото докато самият аз препрочитах написаното, осъзнах, че това е основното чувство, което ме е водило по моя път и когато стигнах самия й край, просто разбрах, че всичко дотук си е струвало!”, обяснява авторът й.

Сън съдба

В приключението на своя живот вкара почитателите си и Силвия Кацарова. Тя издаде своя автобиография и я нарече “Мой сън съдба” - историята, за която разказва, е напълно истинска, но екшъните в нея са толкова много, че много приличат на сън, обяснява певицата. Тя пише книгата си сама, защото й се иска да бъде 100 процента неподправена и от първо лице.

Един живот

Мнозина са дръзналите да опишат живота на великата Лили Иванова. На прага на нейната 80-годишнина излезе книгата “Лили: Един живот, една съдба”, написана от журналиста Исак Гозес. Текстът престоява 15 години, преди да види бял свят, защото първоначално не е одобрен от певицата. Книгата проследява пътя на звездата на българската естрада от изявите й като дете в родния Кубрат, през първите награди на фестивали у нас и в чужбина, до изкачването й на върха, на който остава и до днес. Книгата изобилства от любопитни истории от личния живот на певицата - браковете, приятелствата, драмите и изстраданите успехи. За мнозина тя е пример за сила, женственост и талант и именно затова историята й е изключително вдъхновяваща. През 2009-а излиза друга автобиография на примата под редакцията на Мартин Карбовски, тя носи името “Истината” и отново разказва за великия талант на Лили, който доказва, че за него няма политически строй, няма епохи, няма диктатори. Има и други автори, опитали се да опишат живота на една от най-ярките звезди у нас, но техните текстове са оставали без нейното одобрение, а с други звездата дори води съдебни битки.

Светла Иванова смени песните с романи

Популярната певица Светла Иванова се отказа от професионалната музика и се посвети на писането и духовните практики. За писането казва: “Писането е само един от начините ми на изразяване и споделяне. Когато пиша, всъщност правя две неща – наслаждавам се и се забавлявам”. Зад гърба си има издадени 8 книги. Първата се казва “Забранен”. “Написах тази книга на един дъх, на екс. Така, както героинята ми обръща водките. "Забранено!" не е автобиографичен роман - аз не съм Вихра. Казва тя при представянето й.

Феновете чакат Мара Отварачката

Преди няколко години попфолк певицата Мария обяви най-изненадващо, че спира с кариерата си на изпълнител и има планове да започне да пише. Тогава даже съобщи, че възнамерява да издаде книга за живота си. Уви, няколко години по-късно тя все още не е факт. Преди време тя призна, че е впечатлена от женските романи и вдъхновена от тях обмисля и свой такъв, но и днес феновете й все още чакат.

Лео Бианки разказа за дрогата

Готвачът музикант Лео Бианки издаде своята биография “Моят път” и я представи с тъжна история за сестра си. В своята книга италианецът разказва, че сестра му е останала завинаги на 35 години. Причината – наркотици. Към опиатите по онова време посягала не само тя, но и самият Лео, брат му, както и… баща им. Моментът със смъртта на по-голямата му сестра се оказал донякъде преломен за него. В книгата си разказва как на парти по повод Нова година той и всички останали били запасени с кокаин. Като дошъл моментът да пробва, той не го сторил. Разпилял дрогата и поел по друг път в живота, спомня си той и разказва на феновете си. Към днешна дата Бианки е превъзмогнал всякакви зависимости. Радва се на успешна кариера и стабилно семейство у нас.

Източник: "Телеграф"


#чалга #книги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"