Нинова зове: Книжките на пияни и дрогирани шофьори да се отнемат доживотно, колите им да се конфискуват

Нинова зове: Книжките на пияни и дрогирани шофьори да се отнемат доживотно, колите им да се конфискуват
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова постави четири приоритета в работата н 48-ото Народно събрание – благосъстоянието на българските граждани, финансова стабилност, борба с корупцията и гарантирането на мир и достойнството на хората.

Според нея кризите могат да бъдат преодолени, ако обаче институциите вървят в една посока и заедно поемат отговорност.

„ Отговорността на депутатите е най-голяма, защото тук се приемат законите и правилата, по които се движи обществото и е важно как ще подредим приоритетите. Имаме каскада от кризи, като ние от БСП трябва да решим тези 4 важни неща”, каза Нинова. Тя избори конкретни мерки като таван на цените на тока, газа, парното, увеличение на доходите, необлагаем минимум, безплатни лекарства и учебници за деца, вдигане на пенсии и пакет от социални придобивки за всички граждани. По думите й всички партии са възприели тези принципи, макар преди това да си ги определяли като антипазарни.

Нинова каза, че социална държава с финансова стабилна държава е възможна, като това върви през икономически растеж на страната и стимулиране на бизнес средата. Лидерът на БСП напомни, че те са били коректив на предишното правителство и са били против изпращането на оръжия за Украйна, защото това е пряко въвличане на България във военния конфликт. Също така се обяви, че е против предложението на служебния кабинет за закупуване на изтребители, тъй като тези пари трябват за социални мерки.

Нинова призова книжките на дрогирани и пияни шофьори да се отнемат доживотно, а колите им да се конфискуват.

Нинова покани и ръководството на БНБ да даде отговори какво ще се случи в България, ако сега въведем еврото.

„Членството на ЕС и НАТО е осъзнат избор на българското общество и това е така. Но защо забравяме, че възложихме на БНБ доклад как ще се отрази еврозоната сега и веднага върху доходите на хората”, каза Нинова.

Тя постави като основна задача на този парламент приемане на антикризисни мерки и Бюджет 2023, за да бъде финансова стабилна.

Нинова недвусмислено каза, че няма как да се преговаря с ГЕРБ:

„Относно правителството много се изговори за евроатлантически ценности, призиви да се снишим, да стоим зад експертно правителство, което обаче в кризата не носи политическа отговорност… Ще цитирам президента от 12 септември 20220 година: „Сега искаме тези от властта с пълните чекмеджетата да водят диалог с тези с празните чекмеджета”… Това няма как да стане. Ние се борим със стария модел на управление и за справедливостта в обществото”, каза Нинова.

# Корнелия Нинова #Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници