Радев от Брюксел: Крайно време е да намерим изход от политическата криза (ВИДЕО)

Радев от Брюксел: Крайно време е да намерим изход от политическата криза (ВИДЕО)
сттоп кадър
A A+ A++ A

"Самият факт, че аз отново съм тук, а те вече взеха да свикват, не е добре. Крайно време е да намерим изход от политическата криза, в която се намираме". Така президентът Румен Радев коментира от Брюксел кризата с избор на председател на Народното събрание.

"Силно се надявам разумът да вземе връх и нашите народни представители да конституират Народно събрание. Това означава да се обединят поне около председател, за да може то да започне да функционира", заяви той.

Радев е на работно посещение в Брюксел на 20 и на 21 октомври, където представлява страната ни на заседанието на Европейския съвет.

"Не се обсъждат нови санкции спрямо Русия, ще се обсъди как да увеличим помощта за Украйна, тъй като тя е изправена пред хуманитарна криза. Ще направим всичко възможно да помогнем на Украйна в тежката зима, каза президентът.

Във фокуса на срещата на държавните и правителствени ръководители в Брюксел се очаква да бъдат темите за войната в Украйна, последиците от енергийната и икономическата криза за Европа, теми от външната политика на Европейския съюз и борбата с измененията в климата.


# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"