Рокади в 7 районни заради Семерджиев

Рокади в 7 районни заради Семерджиев
A A+ A++ A

Сменят и шефовете на МВР в Пловдив и в Кюстендил

Рокади в ръководството на седем Районни управления на МВР в София обяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Причина за смените на ръководителите на районните МВР са многобройните проверки. "Хората, които ще сменим, не са правили полицейски чадър над никого, но не са създали нужната организация на работа, за да не се стига до случая "Семерджиев" и още няколко фрапантни случая", подчерта вътрешният министър.

Кадровите промени са съгласувани със старши комисар Калоян Милтенов – шеф на СДВР.

Рокадите са следните:

Във Второ РУ СДВР Венелин Станков ще бъде сменен от Иван Дойчев, разузнавач, втори сектор от "Противодействие на криминалната престъпност".

В Трето РУ Александър Александров ще бъде сменен от Ивайло Величков от Икономическа полиция СДВР.

В 4-то РПУ Румен Костадинов ще бъде сменен от Кристиан Тонев от 1 РУ на МВР.

В 5-то РУ на МВР на мястото на Мариета Иванова ще бъде назначен Пламен Максимов от 5 сектор от „Криминална” в СДВР.

В 6-то РУ на МВР на мястото на Делян Гешев ще бъде назначен Пламен Колев.

В 7-мо РПУ на мястото на Ани Петрова ще бъде преназначен Радостин Ангелов.

В столичното 8-мо РПУ на мястото на Валери Симеонов ще бъде назначен Светослав Стойков.

Освободените служители ще бъдат преназначени на други места.

Промени има и в ОДМВР Пловдив и в Кюстендил. В Пловдив на мястото на комисар Димитър Балев ще седне Васил Костадинов, защото има молба от Балев за промени по лични причини. От ръководството на МВР са изключително доволни от работата му.

Причината за смяна на шефа на МВР Кюстендил е, че той бил излъгал за среща с политик.

„Старши комисар Светослав Григоров си позволи грубо да наруши правилата, позволи си да ме излъже директно в очите”, заяви Демерджиев и поясни, че в предизборния срок полицаят се бил срещал с представители на ГЕРБ без да осигури нужната прозрачност за това.

„Екипът, който се назначава при тази ротация, е решение на ръководството на СДВР. То е посочило хората, на които има доверие и желае да продължи работата си с тях. Ще носи същата отговорност. При слаби резултати ще има нови рокади. Целта е да се повиши контрола, дисциплината и работата на СДВР”, обясни главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Според него системен проблем е липсата на контрол от началниците по места и липсата на организация. Случаите са многобройни, не се заключават само със случая Семерджиев.

„Въпреки усилията, които полагаме, тези случаи не престанаха. Единственият начин е ръководителите да създават предпоставки за мобилизация, да контролират. „Не става въпрос за дисциплинарни наказания, има дисциплинарни проверки и да, очаквайте наказания”, каза Демерджиев.

Той уточни, че се работи активно по някои от „замразените” преписки и обеща очакват резултати. По производството за разследване на строежа на АМ „Хемус” може скоро да има финал, обяви министърът и отказа да назове кои са преписките, които скоро ще извадят.

Относно тестовете на полицаите за дрога Демерджиев обясни, че с министъра на здравеопазването разменят наредби, за да може в повече области и болници да се правят кръвните проби. Това ще доближи ситуацията до алкохолните проби. Тестовете вярно отчитат веществата в организма на човека. Големият проблем при кръвните изследвания е срокът на това изследване.

„Полицаите ще правят това, което правят всички граждани. От февруари ще изследваме и колегите ни, които не шофират”, каза Демерджиев по повод наркотестовете за полицаи.


#МВР #Иван Демерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »