16 униформени с фрапантни нарушения преди смъртта на двама колеги в Бургас! Взимат главите на полицейски шефове

16 униформени с фрапантни нарушения преди смъртта на двама колеги в Бургас! Взимат главите на полицейски шефове
A A+ A++ A

Фрапантни нарушения в работата на 16 униформени, сред които високопоставени служители, установила проверката в МВР след смъртта на двамата бургаски полицаи, пометени от автобус с нелегални мигранти на кръстовището „Трапезица” в Бургас. Това съобщи в Бургас служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Обещах на семействата на двамата загинали бургаски полицаи – Йордан Илиев и Атанас Градев, да направим пълна проверка по случая и да открием истината за смъртта им. Има данни за 16 полицаи, които са нарушили задълженията си и са извършили действия, които могат да се определят като дисциплинарни нарушения или престъпления. На 28 октомври материалите от проверката на Инспектората са предадени на Окръжна прокуратура – Бургас, в останалата си част е предаден на всички ръководители на звената в МВР.

В доклада са имената на директор на РДГП-Бургас, началник на ГПУ – Малко Търново и негов заместник, както и началник на ГПУ-Бургас. Допуснали са фрапантни нарушения и това е причина да си понесат отговорността”, съобщи министърът.

„Стана ясно, че каналджиите са били задържани предния ден и са освободени. Намерени са край червен автобус, който е бил спрян – в него имало вода и остатъци от храна и е било очевидно за какво е служел. Прекарали повече от час в гранично управление в Бургас, след което не са били оформени документи за тази проверка”, каза Иван Демерджиев.

Шокиращ факт е, че 17 минути преди инцидента е можело да бъде подадена информация за автобуса, който се придвижва в посока Бургас, а е направено 3 минути преди това. "Действията на полицаите са били адекватни. Те са получили информация в последния момент, без да знаят какъв автобус се придвижва към тях и че не се подчинява на разпореждания. Без да знаят, че се движи с висока скорост и е склонен да премине през полицаите”, добави Иван Демерджиев.

#Иван Демерджиев #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »