Онколекарства ще има, обеща „Сандоз“ на Атанасова

Онколекарства ще има, обеща „Сандоз“ на Атанасова
Компанията е обещала да продължи да полага усилия „с нуждата от подобрения в производствената си база“. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Представител на „Сандоз“ увери министър Атанасова, че компанията ще балансира доставките на онколекарства.

Представителят на „Сандоз“ за България Гордън Джайлс е уверил министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, че фармацевтичната компания ще балансира доставките на инжектируеми онколекарства, съобщиха от здравното министерство.

Компанията е обещала да продължи да полага усилия „с нуждата от подобрения в производствената си база“.

От българска страна са признали, че „Сандоз“ е направила „максимално възможното“, за да се предотврати острия недостиг на жизненоважните медикаменти.

За българския пазар са били осигурени допълнителни количества, произведени за чужди пазари, казват от здравното министерство.

Министър Атанасова изрази убеждението си, че фирмата производител ще продължи ползотворното сътрудничество с България с цел да се задоволят критичните медицински нужди от онкологични продукти за нуждаещите се български пациенти.

Затрудненията в доставките се дължат на „значително повишено търсене в световен мащаб“ и на „необходимостта от внедряване на подобрения в техническото оборудване на завода производител в Унтерах, Австрия“.

#лекарства #медикаменти #онкоболни #лечение #Десислава Атанасова #Министерство на здравеопазването #министър на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници