ВИДЕО от първо лице: Зад волана на най-мощния мерцедес

ВИДЕО от първо лице: Зад волана на най-мощния мерцедес
стоп кадър
A A+ A++ A

Mercedes-AMG One е най-бързия сериен автомобил създаван от марката. Той ще бъде произведен в лимитирана серия от едва 275 броя и в комбинация с цената си от няколко милиона лева, едва ли много хора ще имат възможността да седнат зад волана му. За радост, видео в YouTube донякъде пресъздава усещането, като ни представя кадри от първо лице зад волана на хиперколата.

Видеото е заснето на писта в Барселона и е с дължина от едва 2 минути и 41 секунди, така че ви препоръчваме да го изгледате. Припомняме, че хиперколата на Mercedes се задвижва от 1.6-литров бензинов V6, взет директно от Formula 1. Той се развърта до 11 хиляди оборота в минута и генерира 586 конски сили.

Заедно с него работят и четири електромотора, които осигуряват задвижване на четирите колела и допълват максималната мощност до 1049 конски сили. Електрическият пробег на колата е 18 километра, макар това вероятно да не е най-важната характеристика на тази кола. Ускорението до 100км/ч отнема 2.9 секунди, а това до 200км/ч 7 секунди, поясняват от факти.бг.


#Мерцедес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »