Нинова: Срещата между ГЕРБ и "Промяната" е странна, ще видим дали не е пиар

Нинова: Срещата между ГЕРБ и "Промяната" е странна, ще видим дали не е пиар
A A+ A++ A

"Срещата изглежда странна, предвид това колко остри са отношенията между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред журналисти в Русе предстоящата среща между първите две политически сили в НС.

"Да видим какво ще излезе от нея - дали това е първа крачка за правителство, дали просто ПР, за да може, ако не се стигне до правителство, да се търси вина в някой друг", коментира още тя.

По думите ѝ от левицата в този момент прилагат по-различен подход - обиколки из страната, където да се срещнат с местните жители. Нинова подчерта, че основният призив на гражданите е за увеличаване на доходите и овладяване на инфлацията.

"Ние вече започнахме разговорите с другите партии за бюджета. Сред исканията ни са таван на цените, две тарифи за плащане на електроенергията, минимална работна заплата - 850 лв., майчинството да следва минималната заплата. За децата да има безплатни лекарства и учебници и младите до 26 г. да бъдат освободени от плащане на данък върху доходите", припомни тя.

Корнелия Нинова смята, че в момента в парламента най-важното е да се приеме бюджетът.

На въпрос дали е задължително да има правителство, за да има и бюджет, Нинова отговори отрицателно.

Лидерът на БСП потвърди позицията на партията че няма да подкрепят мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

"Когато отиде при втората политическа партия - "Продължаваме промяната", и ако ни поканят, ще се отзовем на разговори. За третия мандат ще разсъждаваме, когато бъде връчен", обясни тя.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници