Русия оценява като неприятелски акт решението на България да предостави военна помощ на Киев

Русия оценява като неприятелски акт решението на България да предостави военна помощ на Киев
Фейсбук
A A+ A++ A

Русия разглежда решението на България да предостави военна помощ на Украйна като пореден неприятелски акт, който ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения. Това заяви днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, съобщиха руски медии.

"Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна като поредния неприятелски акт срещу страната ни, който ще доведе до по-нататъшно влошаване на намиращите се и без това в плачевно състояние двустранни отношения", каза Захарова на брифинг.

По думите й сега отговорността за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданска инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа се носи в пълна степен и от София, отбелязва ТАСС. "Убедени сме, че българските законодатели са запознати с фактите за незаконен трафик на оръжие, включително от чужбина, на контролираните от Украйна територии, и не може да не осъзнават опасността от попадането му в ръцете на терористични групировки и бандитски формирования в много горещи точки по света", подчерта Мария Захарова.

На 3 ноември Народното събрание на България прие решение за предоставяне на оръжие на Украйна, напомня БТА.


#Мария Захарова #оръжие за Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »