Гълъб Донев и Корнелия Нинова влязоха в спор в НС за политиката по доходите

Гълъб Донев и Корнелия Нинова влязоха в спор в НС за политиката по доходите
A A+ A++ A

Премиерът Гълъб Донев и лидерът на БСП Корнелия Нинова влязоха в спор в парламента за политиката по доходите, провеждана от служебния кабинет.

Служебното правителство няма и не може да има собствена политика по доходите, изтъкна Донев.

"Една дългосрочна политика, каквато трябва да бъде политиката по доходите, трябва да се разработва, да се формира и да се изпълнява от редовно правителство. За това към настоящия момент служебното правителство не формира политика, няма право да формира политика по доходите."

Нинова изрази несъгласие и от парламентарната трибуна се обърна към българските граждани:

"Уважаеми български граждани, според служебния кабинет не може да се прави дългосрочна политика за увеличаване на доходите през 2023-та, но може да се прави дългосрочна политика до 2030-а за закупуване на още 8 самолета Ф-16 и 10 "Грипен"".

В Министерството на труда и социалната политика се разработват различни варианти по отношение на минималната работна заплата, която да бъде предложена на бъдещия редовен кабинет, съобщи Донев.

"Още от август месец Министерството на труда и социалната политика е започнало работата по разработване на различните варианти за размери на минимална работна заплата, които да предложи за решение на редовен кабинет, който да определи политиката по доходите на държавата".

В отговор Нинова заяви:

"Да допуснем, уважаеми колеги и български граждани, че не съставим правителство. И какво? Заради това, че служебният кабинет не предлага увеличение на заплатите и на доходите, може до юни месец да оставим българския народ на студ и глад".

Тя изнесе данни за увеличаване в състава на директорските съвети на дружества към Министерство на икономиката и индустрията.

"Държавната консолидационна компания – от 4 на 7, " Ел Би Булгарикум" – от 3 на 5, "Монтажи" – от 3 на 5, и да не продължавам нататък."

Донев заяви, че се съмнява в коректността на данните и посъветва Нинова да зададе въпрос към ресорния министър.

# Корнелия Нинова #Гълъб Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"