Община Болярово: Искаме си заставата, и то - в пълен състав!

Община Болярово: Искаме си заставата, и то - в пълен състав!
БНР
A A+ A++ A

Община Болярово настоява граничното полицейско управление да бъде възстановено, но в пълен състав. Разкриването му само с 40 служители няма да реши проблемите, тъй като става въпрос за охраната на над 35 км държавна граница. Мигрантският натиск през последните седмици не е намалял, каза заместник-кметът Нина Терзиева. По думите ѝ този брой на служителите в крайграничната община е крайно недостатъчен, предава БТА.

„Четиридесет човека, които ще бъдат и на смени - представете си, това са около двадесет служители на 35 км. Всеки ден получаваме сигнали от кметски наместници за групи с мигранти, които са задържани или пък те са уведомили на телефон 112“, коментира Терзиева.

Освен за охраната на държавната граница, граничните служителите по закон имат задължения и към опазването на обществения ред в пограничния район, добави тя.

„Става въпрос за 20 населени места, а от държавната полиция са петима служители, които се грижат за опазването на обществения ред“, обясни заместник-кметът.

След инцидента с убития граничар на българо-турската граница служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев увери, че граничната структура в Болярово ще заработи отново. Тя бе закрита с решение на вътрешния министър Бойко Рашков, а над 100 служителите бяха пренасочени към управленията в Елхово, Малко Търново и Резово.

Служителите са местни и познават много по-добре граничния район, който охраняват, коментира по-рано кметът на Болярово Христо Христов. Месеци наред местната власт и хората в крайграничната община настояват граничното полицейско управление да бъде възстановено.


#"Гранична полиция" #Болярово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници