Неоценена в САЩ! Мика Стоичкова се върнала в "омразната" България, за да просперира

Неоценена в САЩ! Мика Стоичкова се върнала в "омразната" България, за да просперира
A A+ A++ A

Певецът Стефан Илчев, изпълнителката Мариана Попова и Мика Стоичков имат една голяма прилика помежду си. И тримата все се чувстват недооценени в родината си и тръбят колко са търсени и ценни в чужбина. През 2014 г. дъщерята на Христо Стоичков заяви, че си тръгва от България с не особено добри спомени от всички случило й се в страната. И наперено заяви, че има предложение да бъде водеща в най-голямата телевизия в Маями.

„Заминавам там, където ще ме оценят по достойнство, а не по фамилия, и където дори вече получих предложение за работа в телевизията. Проектът, с който ще стартирам, е документален филм. Пожелавам успех тук както на мишките, мислещи се за тигри, така и на талантите, които не трябва да спират полета си - един ден ще се извисят над другите“ - каза Мика на тръгване от България.

Никой не видя нашенката като тв водеща в Маями, но тя все пак остана няколко години в Америка, където се залюби с турчина Айкут и набързо забременя. Голямата дъщеря на Христо Стоичков стана майка на малката Миа през есента на 2016 г. Първата буква на момиченцето е същата като тази на майка му, но и на баба му - Мариана. Същевременно то съдържа и „а” - първата буква от името на бащата на Миа и бивш съпруг на Мика – Айкут Рамадан.

Турчинът и Стоичкова продължиха да са двойка около 2 години след появата на щерка им. Наследницата на Камата заливаше социалните мрежи с щастливи семейни фотоси, но изведнъж идилията приключи.

„Аз имах тежка следродилна депресия и смятам, че е важно да го споделя. Когато имаш нужда от помощ, трябва да го казваш открито”, заяви преди време наследницата на Камата. Тя е посещавала психолог, за да се справи със следродилната депресия, а след като с бившия й мъж Айкут се разделили, ходели заедно на консултации. Искали да са сигурни, че разлъката им няма да се отрази по никакъв начин на дъщеря им Миа, която е вече на 6 години.

„Не ми беше никак лесно. Непрекъснато плачех, чувствах се изключително объркана и емоционално изтощена, въобразявах си, че съм ужасна майка, че ще се проваля напълно като родител” – плаче футболната наследница. Тя твърди, че именно дупката, в която е изпаднала, е причината за разпада на връзката й с Акут. Периодът, в който тя се справяла със следродилната депресия, бил последван от раздялата с бащата на дъщеря й, а после и от пандемията от Ковид-19. Мика, която посещавала психолог за следродилната депресия, започнала да ходи на консултации с Айкут, след раздялата им, за да им помогне и да ги напътства как да постъпят по отношение на дъщеря им. „Детето ни ще задава въпроси. Дъщеря ни знае, че дори и да не сме заедно, сме семейство и винаги ще се обичаме тримата. Мама и тати са приятели и всичко си казват”, споделя щерката на футболната ни легенда. Тя е щастлива, че с бащата на Миа са в добри отношения.

Според слуховете истината е друга и причината за разпада на семейството е изневяра от страна на Айкут, който се залюбил с тъмнокоса красавица от турски произход Сейда, чието семейство от години развива строителен бизнес във Флорида.

След краха в брачния й живот, Мика се върна в родината с подвита опашка, забравила как плюеше България и хората у нас. Щерката на Стоичков живее в София от септември 2020 г. Тя набързо забрави какво е говорила за родината си и в последните си интервюта постоянно тръби колко много й допада тук и смята да се задържи у нас. Наследницата на футболната ни легенда не крие, че много й харесва животът, който води в момента и се чувства добре в София, където всички врати са й отворени.

Мика винаги се е биела в гърдите, че пробива навсякъде без да си казва фамилията, но в светските среди са на друго мнение. Преди два месеца тя стана шеф в Професионалната футболна лига. Голямата дъщеря на Христо Стоичков е директор по комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения в ПФЛ. Стоичкова обясни, че ще работи за привличането на чужди и добри футболисти в редиците на нашите отбори, както и за подобряване условията за развитие на родните играчи. Най-голямо внимание, според нея, трябва да има върху финансирането и подпомагането по всякакви начини на младите и сега прохождащи родни футболни надежди, за да могат да се развият.

„Много време обмислях тази оферта и не ми беше лесно да приема. Колебаех се, защото това е огромна отговорност, но си дадох сметка, че мога и най-вече искам да я поема. България ми липсваше отдавна, искам да се установя тук и да дам каквото мога от себе си, за да подобрим нещо в нашата родина”, каза щерката на Модерния ляв.

В социалните мрежи коментират, че 33-годишната мома едва ли е получила поста заради големите си умения и опит във футбола. „Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове“ – коментира Стоичкова. Мика добави още, че ще използва международните контакти, които има, за да осъществи намеренията си. Ангажира се и с организирането на повече събития и социални дейности, които предстои да видим дали ще се осъществят.

Това не е единствената сладка служба, която е заемала красавицата.

Преди повече от 10 години Камата уреди наследницата си във вече несъществуващото предаване „Нека говорят“ с Росен Петров.

Дъщерята на легендарния футболист имаше затруднения с българския език, но въпреки това я гледахме в национален ефир доста време. Тя водеше светска рубрика с известни личности, които представяше в по-различна светлина. Звездната наследница се изяви и като актриса в хитовия сериал на Би Ти Ви „Стъклен дом“. Тя беше с по-малка роля, но все пак възмути част от актьорите, които бяха преминали пред редица кастинги дори и за епизодични изяви. За щастие, Михаела се отказа от наченките си да става актриса, но не се отдалечи от телевизията и исканията да бъде звезда, писа "Уикенд".

„Свикнала съм хората да ме гледат, постоянно да ме следят какво правя, пия ли алкохол, колко пия, дали пуша... Ако щеш, като жена понякога това ми харесва. Имам възможност да използвам популярността си, за да споделям стойностни неща. Трябва да знаеш как да използваш известността си по най-добрия начин” – не крие 33-годишната мадама, която в последно време залитна по интервенциите и се тунингова като фолк певица. Михаела си сложи силиконови гърди, има хиалурон в устните, а бръчките си попълва с ботокс и филъри.

„Не е тайна, че аз от няколко години насам съм голям фен на ботокса” – призна наскоро Стоичкова. За съжаление, си личи, че се „боцка” още на 34 години. В момента щерката на Камата е щастлива с 10 години по-младия рекламист Йордан. Футболната наследница не крие, че обича млади и хубави момчета, а и може да си позволи да не си ляга с богати чичковци.


#Мика Стоичкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »