Гешев за войната по пътищата: Безобразие! И аз съм застрашен, и синът ми

Гешев за войната по пътищата: Безобразие! И аз съм застрашен, и синът ми
стоп кадър
A A+ A++ A

Прокурорите да приемат граждани и да опитват да решават проблемите им в рамките на техните правомощия. Това каза главният прокурор Иван Гешев на първата от поредицата регионални срещи с местни кметове във Велико Търново, договорени с НСОРБ.

Гешев започна със съболезнования за починалия Иван, 14-годишното момче, жертва на пиян и дрогиран шофьор, което издъхна днес след три дни кома. "Въпреки усещането за пълния разпад на държавата, аз като главен прокурор ще направя всичко възможно да има справедливост за гражданите", ангажира се Гешев.

Главният прокурор пристигна в Търново от национално съвещание с административните ръководители на районните прокуратури в страната с основен акцент - активизиране на диалога с гражданите." Няма как да решим проблемите, ако няма диалог с хората, затова насърчих шефовете за активен диалог, повече прокурори да приемат гражданите, защото те са тези, които могат да решат техните проблеми в рамките на правомощията си. Възприемете ни като партньори", призова главният прокурор", посочи Гешев, цитиран от "24 часа".

Той се върна върху случващото се по пътищата, определи го като безобразие. "Ние не сме държавата, но сме част от държавата и разполагаме с определени правомощия, защото и аз като гражданин се чувствам застрашен и никой не е застрахован, че някъде няма да пострада наш близък от пиян или дрогиран живот. Не сме нито безразлични, нито аз смятам да бездействам, затова съм тук", каза главния прокурор и посочи, че неговият син също е на 14 г., ходи по улиците и пътува с градския транспорт.



#Иван Гешев #война по пътищата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »