Стоян Михалев: Не виждам желание от президента да вземе ясна позиция

Стоян Михалев: Не виждам желание от президента да вземе ясна позиция
БНТ
A A+ A++ A

Не виждам желание от президента да вземе ясна позиция. Винаги се скатаваме, ако може да не ядосваме Путин. Това поведение за мен е много жалко. Това заяви Стоян Михалев пред БНТ.

"Очаквах, че ще подходим по-мащабно с оръжията за Украйна. Дори представители на левицата казаха, че е доста скромно това, което сме отделили. Аз знам, че достатъчно произведено в България оръжие е достигнало до Украйна. Те са получили голяма част от подкрепата си от нас. Тук става въпрос за позицията ни. Много по-важно е, че сме свършили работа. Не можем да останем безлични."

По въпроса дали "Демократична България" ще подкрепи Габровски Михалев добави, че това няма как да се случи, пише "24 часа".

"ГЕРБ използва за заложници хора със сериозен авторитет. Габровски няма да получи подкрепа докато зад него седи човекът от Банкия. Виждаме нежеланието на един човек да приеме, че той вече не е във властта."

По отношение на Шенген Михалев коментира:

"Всички втълпяват, че проблема бил в Нидерландия. А не помнят ли, че от години ни повтарят, че трябва да си оправим съдебната система, границите и корупцията. Кава е реформата на правната система като никой не закача Гешев и той е безконтролен. На “Капитан Андреево” е имало контрабанда, а ГЕРБ все още питат какво общо имало “Капитан Андреево” с неприемането ни в Шенген. Това е несериозно."



#Стоян Михалев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »