Двама мъже изнасяли хората от автобуса

Двама мъже изнасяли хората от автобуса
A A+ A++ A

Двама мъже се оказали първи на мястото на тежката катастрофа с автобус, отнела живота на един човек и довела до раняването на много други, връщащи се от екскурзия в Кавала към Бургас.

Кръстьо Буцев и Георги Соладжиев спасявали хора, още преди да дойдат линейките и пожарникарите.

"Пътуваме и някой светеше с фенер срещу нас. Спряхме и видяхме, че в дерето се беше хвърлил автобус", заяви Буцев пред bTV.

"Беше си пропаст - 10-12 метра. Беше ужас. Тъмно. Не можеш да слезеш надолу. Стръмно, тъмно, тръни, дървета", добави Соладжиев.

"Имаше малки деца, пищяха. Жени: "Моля ви се, помогнете ни". Спрях веднага колата, насочих фаровете надолу към автобуса. Слагах пострадалите в моята кола да седнат, имаше много наранени хора, с кръв по тях", продължи Буцев.

"Имаше хора със счупени ръце, много наранени. С предното табло на автобуса имаше затисната жена, седалката беше натисната. Тя не беше починалата - нея я видяхме с гръб встрани от автобуса. Затиснатата май е главният екскурзовод. Нея едвам сме я изнесли с носилката нагоре по това стръмно място до линейката. Тя беше много лошо затисната. Благодарение на пожарникарите, заедно с тях разпънахме ламарините, качихме я на носилката и я изнесохме от това стръмно място", разказа още Буцев.

По думите на двамата мъже шофьорът на автобуса също помагал на пострадалите. А освен тях и той, преди да дойдат медицинските лица, пожарникарите и полицаите, там е бил само още човекът, който ги е спрял с фенерчето.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници