Дмитрий Медведев: Великобритания да върне Фолкландските о-ви на Аржентина, вместо да ни се меси

Дмитрий Медведев: Великобритания да върне Фолкландските о-ви на Аржентина, вместо да ни се меси
A A+ A++ A

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, заяви в социалната мрежа, че Обединеното кралство трябва да се съсредоточи върху проблеми, които са по-важни за страната от руско-украинския конфликт.

Както заяви той в канала TG, Лондон трябва да се занимава с освобождаването на Малвинските-Фолкландските острови на техния законен собственик - Аржентина, а не да говори за това, което се случва в Украйна.

Според Медведев британските войски трябва да бъдат изтеглени от островите. Великобритания, според него, трябва да бъде "изхвърлена" от тази територия, връщайки я на жителите на Аржентина.

Поздравявайки Аржентина за спечелването на наскоро приключилото Световно първенство, той нарече страната истински собственик на спорните острови и ги призова да се държат и в политиката.

"Фолклендските острови не са Великобритания, а Аржентина!" заключи той.

Известно е, че Малвинските острови, принадлежащи на Обединеното кралство Великобритания, са географски разположени на голямо разстояние от страната и са официално окупирани от Лондон през 1834 г.

Поради потомците на имигранти от Шотландия и Англия, живеещи на островите, всички опити на Аржентина да си върне територията в момента се провалят.

Според Медведев всички британски политици са "редки лицемери". Той упрекна британските власти, че се фокусират върху факта, че Украйна ще седне на масата за преговори с Русия само в случай на изтегляне на войските, въпреки че самите украинци трябва да вземат такова решение.

„Резултатът е лъжи, двуличие и възмутителен цинизъм“, подчерта Медведев.

#Дмитрий Медведев #Фолкландски острови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници