Бимбалов: Пазете децата си от лапите на националистите, бутат им опасна "дрога"

Бимбалов: Пазете децата си от лапите на националистите, бутат им опасна "дрога"
A A+ A++ A

Писателят, инфлуенсър, политически анализатор и общественик - Радослав Бимбалов, пусна следния текст на стената си във Фейсбук, където публикцията вече е харесана и коментирана от няколко хиляди души:

Родих се и станах човек в старо, много старо място. Правил съм си густото сред тепета, калдъръми, кьошета, ашурета, кандарми, лакърдии. Псувал съм на арменски, черпили са ме евреи, изтрезнявал съм с топлите баници на лъскавите цигани в Аджисан Маала. В училище имах чернокож съученик, по трудово обучение сме работили заедно на струг.

Станал съм различен човек, защото съм растял около различни хора. Приел съм това за най-нормалното нещо на света, сигурно защото съм проходил в град-шейкър за нации, емоции и култури.

Тази ксенофобия, която сега се опитват да ни припишат за изконна българска черта, е абсолютна, гнусна лъжа. Пазете децата си от лапите на националистите, които постепенно започват да се превръщат в носители на някаква надута с отровен дъх „българщина“ . Тази опасна дрога бива пробутвана на подрастващите с настървение, което плаши.

Българите никога не са имали нужда да се самоизтъкват, отричайки другите. Не сме мъкнали тежки, ненужни имперски комплекси. И никога, ама никога не сме имали необходимост да си вдигаме самочувствието, онанирайки със собствената си история.

#Радослав Бимбалов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"